Search:
XAVI LLOSES | El Colmado
10792
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10792,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
XAVI LLOSES

Xavi Lloses és un dels artistes més peculiars del panorama català. Antipianista, terrorista sonor i artista multidisciplinari, absort en la continua exploració dels extraradis boirosos entre la música i allò desconegut.

 

El 2013 guanyà al Premi Puig-Porret amb el projecte “Nautilus”, una instal·lació sonora i visual, i alhora un instrument. Basat en l’extracció del so de les bombolles que es generen en 24 tubs d’aigua afinats, el Nautilus pot ser tocat per un intèpret o funcionar en mode autònom, gràcies a una partitura generativa composant a temps real.

 

És fundador de la Corporació Terrorista per a la Difusió del So, membre del col·lectiu Nuboläris i integrant del grup de música experimental per a grans estadis -de consciència- “Amb un dimoni a cada orella”.

 

En les seves exposicions, sempre multidisciplinars, es reflexa aquesta transgiversació entre música i art, com en les recents “Músiques PeriLloses” (Museu de la Mediterrània, 2015).

 

Com a compositor ha col·laborat amb Lluís Danés, Oriol Broggi o Àlex Rigola en l’escena teatral, amb poetes com Josep Pedrals, Carles Hac Mor, Enric Casasses i Carles Andreu i amb artistes com David Ymbernon o Laia Estruch, entre molts d’altres.

ELS BENAURATS

Després d’anys explorant els límits de la música per extraradis boirosos, l’art sonor, l’acció performativa extrema amb desenes de pianos malferits o incinerats, la creació d’instal·lacions sonores de gran tamany gemegant sons d’ultratomba i col·laborar amb poetes i artistes rellevants del territori.

TREVA A L’ANTIPIANISME
Xavi Lloses atura el terrorisme sonor i rebenta els circuits més íntims a Benaurats

 

Tots som fills i filles d’un lloc. Tots hem viscut el realisme màgic que atorga l’existència i l’hem ubicat geogràficament en un punt molt precís. Benaurats ens trasllada a aquest espai real i al seu paral·lel imaginat, fixa la ubicació exacta on es recupera el nostre ésser original, i que provoca al mateix temps una reflexió sobre l’ésser que som ara.

 

Com qui fa una pausa d’una volta al món de llarga durada fantasiosa, Xavi Lloses es desprèn momentàniament d’altres papers de l’auca i es disposa a presentar-nos el seu “vostè és aquí” més personal, on cartografia un terreny d’un valor simbòlic amb la convicció de desarmar pretensions i alliberar emocions. És el seu un paisatge de secà i campanars, de boires persistents i feixugues, que despertarà en cada oient una imatge original i única.

 

Són composicions pròpies, amalgames de percussions acústiques i microsons electrònics treballats amb samplers a la recerca d’una electrònica orgànica per construir els diferents ritmes i engranatges. I un quartet de corda, en un contrapès de lírisme a les melodies i textures contemporànies.

 

Són els Benaurats de Xavi Lloses, on tot és a flor de pell i la distància entre les vísceres i el cor és tant curta, vinguts per commoure, destil·lant una música sincera, essencial, captivadora i coherent amb la pròpia existència humana.

EL CONCERT

Benaurats viatja en directe en una nau de so i imatges, de durada imprevisible i música escenificada. Un ferrari teledirigit a duo amb viola, un quartet que es menja l’arpa del piano. Plou, plouen pilotes de ping-pong a ritme d’un so intuït. Posem una nova mesura al quartet de corda i el piano, espoliem dels extraradis de la música i de les troballes en fem acció.

És aquest doncs l’equilibri entre els extrems coneguts (i no) de Xavi Lloses, els auditius, els visuals. Un concert que transforma l’atmosfera, amb una posada en escena calculada al mil·límetre, de càpsules performatives, de visuals manuals, d’eines a tocar convertides en màgia.

Xavi Lloses, piano i direcció

Quartet Brossa:
Aleix Puig Caminal, violí
Pere Bartolomé Valls, violí
Imma Lluch Revert, viola
Marçal Ayats, violoncel

Àlex Pallí, audiovisuals

VIDEO/AUDIO
ALBUMS
El desplom de l'erudit - Xavi Lloses
99 - Xavi Lloses
X